Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 15., szombat

Krabben, avagy a sylt rákok



A Listi kikötőben  minden kedden és pénteken lehet friss, főzött koktélrákokat venni egy helyi halásztól.
Paul’s Krabben-hirdeti a felirat a kis halászhajón és a bódén is. Paul 90 éves, de én csak hatvannak gondoltam, biztos a sós levegő konzerválja és tartja fitten. 
A mai napig kimegy a tengerre, és halászik.
Szerinte a krabben akkor a legfinomabb, ha a sós tengervízben megfőzi, és nem ízesíti semmivel. Mintha mogyorót majszolnának vagy chipset, úgy eszik a turisták is zacskóból a finom falatokat.
Paul megtanít arra, hogy a rákot a fejétől a harmadik szelvénynél kell megtörni, 2 mm-t előre, 2 mm-t hátra kell mozdítani a páncélt, majd a farokrésznél kell meghúzni, és egyből kicsúszik a finom husi, amit egyből bekaphatsz.

Vettem is ma fél kg pucolatlan falatkát, pár tésztavacsihoz elég is lesz nekünk.
Egy részéből most készítettem aszalt paradicsommal bolondított tésztát, a többi pedig a fagyasztóban várja a sorsát.
Ha szeretnéd nyomon követni, mi mindent sütők-főzök Sylten, akkor kattints a Szilvaszemmel a világ oldalamra.
A paradicsomos rákos tészta receptjét itt olvashatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése