A Listi kikötőben
minden kedden és pénteken lehet friss, főzött koktélrákokat venni egy
helyi halásztól.
Paul’s Krabben-hirdeti a felirat a kis halászhajón és a
bódén is. Paul 90 éves, de én csak hatvannak gondoltam, biztos a sós levegő
konzerválja és tartja fitten.
A mai napig kimegy a tengerre, és halászik.
Szerinte a krabben akkor a legfinomabb, ha a sós
tengervízben megfőzi, és nem ízesíti semmivel. Mintha mogyorót majszolnának
vagy chipset, úgy eszik a turisták is zacskóból a finom falatokat.
Paul megtanít arra, hogy a rákot a fejétől a harmadik
szelvénynél kell megtörni, 2 mm-t előre, 2 mm-t hátra kell mozdítani a páncélt,
majd a farokrésznél kell meghúzni, és egyből kicsúszik a finom husi, amit
egyből bekaphatsz.
Vettem is ma fél kg pucolatlan falatkát, pár tésztavacsihoz
elég is lesz nekünk.
Egy részéből most készítettem aszalt paradicsommal
bolondított tésztát, a többi pedig a fagyasztóban várja a sorsát.
Ha szeretnéd nyomon követni, mi mindent sütők-főzök Sylten, akkor kattints a Szilvaszemmel a világ oldalamra.
A paradicsomos rákos tészta receptjét itt olvashatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése